Miten tukea tuttua yrittäjää somessa?

Monilla meillä on sukulaisena, kaverina ja tuttavana yrittäjiä, joita haluaisimme tukea muttemme oikein tiedä miten. Paras apu yrittäjälle on tietenkin palveluiden tai tuotteiden ostaminen ja yrityksen suosittelu tuttaville. Meillä kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta suoraan tukea toimintaa. Silloin avittaminen sosiaalisessa mediassa voi olla yksi mahtava tapa auttaa.

Sisällön kommentointi

Facebook ja muut sosiaalisen median kanavat (Instagram, LinkedIn, Twitter jne..) on suunniteltu SOSIAALISEKSI mediaksi. Niiden algoritmit eli ohjelmien laskentakaavat arvottavat jaettua sisältöä niiden saamien kommenttien, tykkäysten ja jakojen perusteella. Parasta apua somessa voit siis tarjota aikaansaamalla keskustelua: mitä tykkäsit tekstistä, oletko joskus kokenut vastaavaa, oletko eri mieltä jne. Somessa voi myös hyvin esittää eriäviä mielipiteitä, kunhan tekee sen rakentavasti. Jos itse mietit eritavalla asiasta on varmasti joukossamme muitakin, samalla yrittäjä saa mahdollisuuden puolustaa kantaansa. Makes sence, eikö?

Keskustelu on paras tapa saada lisää näyttöjä julkaisulle

Sisällön jakaminen

Toinen mahtava apu on sisällön jakaminen. Myös somessa pätee vanha totuus: kerro salaisuus kolmelle kaverille, ne kertoo taas kolmelle kaverilleen ja kohta sen tietää jo puoli suomea..

Sosiaalisessa mediassa tieto kulkee jakamalla sitä eteenpäin

Tägääminen

Näetkö kirjoituksen tai tarjouksen, josta voisi olla iloa jollekin tutullesi? Tägää eli vinkkaa hänelle sisällöstä, saat kaverisi esille painamalla @ ja aloittamalla sen jälkeen nimen kirjoittamisen. Saman sisällön näkee myös hänen kaverinsa, joten taas julkaisun kattavuus kasvaa ja tavoitetut henkilöt lisääntyvät.

Henkilön tägääminen: @-merkki nimen eteen

Tykkääminen

Haluatko tukea yritystä jotenkin, mutta et oikein tiedä mitä tekisit? Tee siis ainakin tämä, tykkää postauksesta!